הכרעה במצבי קונפליקט

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

כמוביל צוות או קבוצת מנהלים עליך פעמים רבות להכריע במצב של קונפליקט. הקונפליקט יכול להיות בין מנהלי מחלקות כשכל צד "מושך" לכיוונו, לדוגמה:  מחלקת המכירות צריכה ייצור מוגבר ומנהל הייצור רוצה לשמור על איכות גבוהה. או: מנהל משאבי אנוש מעוניין לקלוט עובד ברמה גבוהה ואילו מנהל הכספים רוצה להפחית עלויות כדי לשמור על מסגרת תקציבית.

. קונפליקטים קיימים גם  בין שכנים, שותפים וכיוצ"ב,  וגם ביננו לבין עצמנו אנו מתלבטים בין אפשרויות שונות וכיוונים מנוגדים  ומתקשים בבחירה בינהם.  בכל יום אנו נתקלים בשלל קונפליקטים המחייבים החלטה או פתרון.

הדרך הקלה היא לא להחליט, להתעלם מהבעיה  ולקוות שהקונפליקט יעלם מאליו.  בדרך זו העמדה שלנו פסיבית, אדישה ולא מקדמת, והקונפליקט  בדרך כלל  רק מחריף.

אז איך מקבלים החלטות במקרה של קונפליקט? להלן, על קצה המזלג, כמה הצעות לקידום ההתמודדות בנושא:

  1. התבוננות . תן לעצמך זמן לבחון את שני הצדדים. הכנס לעורו של כל אחד מהצדדים  ונסה להבין לעומק מה מעסיק אותו. נסה, בשלב זה, לא לקבוע עמדה. אם זו דילמה בינך לבין עצמך נסה להתחבר לכל אחת מהעמדות הפנימיות שלך. תן לתובנות לצוף, אפשר לעובדות להתיישב במקומן הנכון.
  2. כתיבה. העלה את הדברים על הכתב. הכתיבה מאפשרת זרימה מחשבתית והסתכלות מזוויות נוספות.
  3. פרספקטיבה . נסה  ללכת עם כל אחד מהפתרונות שנה קדימה. איך זה יראה, איזו תרומה תהיה לכל אחד מהפתרונות בטווח הרחוק, האם עדיין יהיה לכיוון המדובר משקל כה גדול ודרמטי?
  4. תקשורת. אפשר לשני הצדדים לדבר בינהם. כמנהל, תפיק הרבה מהאפשרות של הצדדים השונים להידבר ולהבין את האינטרסים המנוגדים שלהם ואולי אף להגיע לפתרון משותף. גם אם לא ימצא כזה,  יש ערך לתקשורת בתוך האירגון בטרם קבלת ההחלטות.
  5. יצירתיות. נסה לבדוק אם ניתן לשלב את שתי החלופות, או לעבור את החומה מסביב במקום להיכנס בה. לעיתים מתוך ההקשבה ניתן לראות עד כמה הצדדים קרובים זה לזה ולמצוא פיתרון ממנו שניהם יצאו מורווחים.  פעמים רבות מצב הנתפס כ"או – או" עשוי להיות מצב של "גם וגם".
  6. התקדם במנות קטנות. אולי הפתרון השלם הוא מאיים ומרתיע. בדוק האם אפשרי פתרון ביניים  בדרך לפיתרון הגדול. אולי בהמשך הדרך יתגלו גורמים נוספים שיקלו על הפתרון הגדול.
  7. קח החלטה. למרות הכל. אל תהיה פאסיבי.  ישנו רגע בו אתה כמנהיג של אחרים או של עצמך לוקח את הבחירה בידיך ופועל.   אמנם נכון  שברגע שבחרת שביל אחד ויתרת על משנהו אבל לא תוכל לעמוד תמיד בצומת.

מותר לטעות. זו הפריבילגיה של מי שעושה.

השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם...

השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם