איתן הגיע לשיחת האימון נסער כולו. בשבוע הבא עמדה להתקיים פגישה עם בעל החברה בה הוא עובד. את הפגישה יזם איתן ובה, להרגשתו, עומד להיקבע עתידו בחברה ואולי בכלל בכל מסלולו התעסוקתי.
"מזה זמן אני מרגיש שלמרות כל מה שאני עושה בחברה אני לא מתוגמל. הוטלו עלי משימות שיש בהן אחריות רבה ועמדתי בהן בכבוד. אבל בכל מה שקשור לקידום – לא קבלתי כלום" אמר איתן והבחנתי בדבריו בנימת ייאוש מהולה בתחושת כשלון. גם שפת הגוף שלו שידרה רפיון וחוסר בטחון.
"אבל אל תחשוב שבחברה מישהו מרגיש משהו מכל מה שאני אומר לך כעת" המשיך איתן לספר, כשהוא אוסף את עצמו, מישיר מבט, וממשיך לדבר בשטף. " שם יודעים שאפשר להטיל עלי כל דבר, והכל אני מקבל ברוח טובה, ומבחינת אחריות וביצוע – אני הבן אדם".
"חשבת פעם לבקש קידום או העלאה בשכר לעצמך?" שאלתי תוך כדי דבריו, ושטף דבריו נעצר. "מה, אני צריך לבקש? " ענה מיד, " זה לא ברור שמגיע לי?"
"שאלות מצוינות" השבתי. "לך התשובה נראית ברורה אבל אולי לא לבוס שלך".
"תדע לך יוסי שאשתי מודאגת… שבטח אחרי השיחה הזאת ואחרי מה שאני הולך להגיד לו יפטרו אותי. גם אני לא ממש ישן בלילה".
" מה אתה רוצה להשיג בפגישה?" שאלתי את איתן. איתן הביט בי מופתע והשיב: " האמת כל הזמן חשבתי מה אני הולך להגיד לו, אבל מה אני בעצם רוצה להשיג?"
לקראת פגישות חשובות אני עובד עם המתאמנים שלי על שני עקרונות שמתמצים במשפט:" איך אתה בא ועם מה אתה רוצה לצאת?"
"איך אתה בא" מתייחס לדמוי העצמי שלך, לעוצמה שלך, למשהו בבסיס הפנימי שלך שמשדר החוצה בטחון, אמינות, אמון, תחושה שאתה משוכנע בדבריך. מסרים אלה עוברים לא רק בערוץ המילולי, אלא גם, ואולי בעיקר , בשפת הגוף, באנרגיות, בנוכחות שלך.
"עם מה אתה רוצה לצאת" מתייחס להגדרה מדוייקת של היעדים שאתה רוצה להשיג בפגישה. לדוגמא: אם איתן חושב שמגיעה לו העלאה בשכר – איזה גובה העלאה הוא רוצה, במדויק? או: אם איתן חושב שמגיע לו בונוס – מהו? יש להגדיר במדויק מה אתה רוצה – גם לגבי קידום ואפילו הכרה.
שלחתי את איתן להכין את עצמו לשיחה עם המנהל על-סמך העקרונות הללו, וקבענו פגישת אימון נוספת, לצורך שיחת סימולציה כהכנה לפגישה המשמעותית בעבודה.